lauantai 5. maaliskuuta 2016

School & a robber



Noniin eli ollu vähän hämminkiä oman tietokoneen ja muiden asioiden kanssa kerron niistä myöhemmin. Kelataan nyt vähän ajassa taaksepäin ja kerron miten täällä ranskanmaassa on mennyt. 
Ensimmäinen viikko starttasi käymällä koulussa, seuraten oppilaiden opiskelua,tuntien kulkua mitä ny koulussa yleensä tehdäänkin. Olin siis Lycee professional dessaultissa aka ammattikoulussa prosessiteollisuus luokassa eli sama ala josta valmistun tänä keväänä. 
Koulupäivät tuntuivat hyvin samanlaisilta verrattuna suomeen ensimmäinen ero jonka huomasin oli, että välillä päivä saattoi loppua kuudelta illalla. Oppitunneilla lähinnä koitin seurata mistä asioista puhuttiin, luokassa oli vain yksi oppilas joka osasi englantia sen verran, että hiffasin mitä asioita käytiin läpi tunneilla. Englannin tunti olikin ainoa missä pystyin osallistumaan kunnolla itse ja tein pienehkön esitelmän suomesta ja turusta. Kouluruuasta sanon sen verran, että paljon monipuolisempaa omaan kouluruokaan verrattuna. Ruokaan kuuluu alkupalat,lämminateria,patonkia,hedelmiä,jälkiruoka, mausteet ja mahdolliset leivänpäälliset. Ruoka tietty maksaa opiskelijoille ja se vaatii myös kirjautua koulun turvajärjestelmään(kädentunnistin). Oppilaat kehen tutuistuin oli mukavia ja koittivat kysellä minulta paljon suomesta.
ensimmäisen viikon lukujärjestys(myös viimeinen tallennentunut kuva).
Esimmäisenä viikonloppuna menin kiertelemään bordeauxin keskustaa parin jätkän kanssa kehen tutustuin koulussa. Näyttivät mulle pari vaatekauppaa, miten keskustassa liikutaan ja kävimme myös bordeauxin katedraalin sisällä, Saint Arrowissa. Bordeauxissa on hyvin helppo liikkua bussilla tai ratikalla.


Ekan viikon jälkeen jouduin pitää viikon loman koska aloitin duunin vasta seuraavalla viikolla. Jouduin myös muuttamaan viikon aikana kahteen eri perheeseen koska oma perhe lähti ulkomaille. Vähän raskasta oli rampata paikasta paikkaan, mutta samalla tapasin paljon uusia ihmisiä ja opin kaikkea uutta ranskasta. Päätin perjantaina (eli noin 2 vikkoa sitten) mennä skeittaamaan keskustassa sijaitsevalle parkille. Pari tuntia olin ehtinyt olla parkilla ja sitten huomasin, että joku rotta oli pölliny mun takin jossa oli lompakko,puhelin ja kuulokkeet. Otti ihan jumalattomasti päähän, jätin takkini paikkaan missä näin sen kokoajan mutta näköjään rittää et kääntää selän nii kamat onki jonkun toisen taskussa. Aloin kyselemään ihmisiltä näkikö joku jotain mutta ei onnannu moni ei puhunut englantia. No hetken ku oli kironnut ja purkanut vihaa menin viereiseen skedeliikkeeseen pyytämään neuvoa ja osoitetta missä bordeauxin kyttis sijaitsee. Myyjät osas auttaa ja printtas mulle kartan liikkeestä kyttikselle. Menin aluksi takaisin tämän hetkiseen perheeseen kertomaan mitä oli käynyt. Perhe ei puhunut lähes yhtään englantia mutta vanhimman pojan tyttöystävä puhui ja käänsi heille. No sitku oli soitettu suomeen suljettu pankkitili ja puhelimen simi katkaistu. Menin faceen puhumaan siskolleni tapahtuneesta ja suunniteltiin miten hoidetaan mulle rahaa yms. Olin saanut viestin tuntemattomalta mieheltä joka oli löytänyt lompakkoni. Perheen faija lähti kanssani hakemaan lompakkoani. Lompakosta ei ollut hävinnyt muuta ku kuin 25 euroa kaikki kortit onneksi tallella.

- damn Im lucky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti